Houtense kinderen in top-3 provincie Utrecht wat betreft gezond bewegen


Houtense kinderen in top-3 provincie Utrecht wat betreft
[HOUTEN] De inwoners van de Kromme Rijnstreek behoren op verschillende punten tot provinciale top-3 op het gebied van ‘gezond bewegen’. En dat terwijl inwoners van de provincie Utrecht toch als het meeste sporten en bewegen van Nederland. Met 56 procent van de inwoners die wekelijks sport, is de provincie Utrecht koploper in Nederland.


Bewegen | Cijfers & Context | Huidige situatie …
Bewegen is goed, meer bewegen is beter; Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel; Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met …


Gezondheidsmonitor Jeugd 2015 | Inleiding …
Inleiding. De Gezondheidsmonitor Jeugd geeft inzicht in de leefstijl en het welzijn van middelbare scholieren. Alle 25 GGD’en van Nederland namen eind 2015 vragenlijsten af bij tweede- en vierde-klassers van het voortgezet onderwijs. Bijna 100.000 leerlingen beantwoordden vragen over hun gezondheid, psychosociaal welzijn, gebruik van sociale media, gamen, pesten, sporten, roken en drinken.


Liveblog: overzicht van de belangrijkste … – RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT – In dit liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de coronacrisis.


Nederland laat kansen liggen in de zorg voor jeugd …
Nederlandse jongeren zijn vergeleken met hun Europese leeftijdgenoten gezond en gelukkig. Ze staan al jarenlang in de top 3 wat betreft welbevinden en zij scoren al sinds 2001 onder het Europese gemiddelde op psychosomatische klachten. 4 Toch zijn er twee redenen om een nationale strategie te ontwikkelen.


Familie Bosch van Drakestein – Houtense Hodoniemen
Adellijke families in het Kromme Rijngebied Familie Bosch van Drakestein – Vast- en onroerend goed St. Houtense Hodoniemen. Oud-Wulven Rijnauwen Rhijnauwen Bunnik Tolsteeg Utrecht Baarn Lage Vuursche Vechten Houten Jutphaas Oudenrijn Vleuten Reijerscop-Creuningen Soesterberg Zeist Baambrugge Ede Wageningen Bruxvoort Bennekom Vianen Wijk bij Duurstede Oostveen Blauwkapel Maartensdijk Utrecht


Cijfers – CBS
Cijfers – CBS … Cijfers


Mentality model. Achtergrond. Leefstijlscore. Subjectieve …
Een leefstijlfactor die minder vaak bij kosmopolieten voorkomt is een ongezond voedingspatroon Gezondheidsbeleving: Kosmopolieten geven zichzelf een hoger cijfer voor hoe gezond zij op dit moment leven (gemiddeld 7,2) Ook geven zij vaker aan nog gezonder te willen leven Zij zijn het vaker eens met de stelling: Eigenlijk is het makkelijk om elke dag voldoende te bewegen of sporten Zij zijn het …


Scoliose | Oorzaak, symptomen & behandeling | Hier Heb Ik Pijn
In de meeste gevallen betreft het een scoliose waarvan de oorzaak (nog) niet bekend is. Waarschijnlijk spelen genetische factoren hierbij een rol. De wervelkolom is in eerste instantie normaal gevormd, maar in de groei gaat er toch wat mis en raakt de wervelkolom vervormd.


Alcoholgebruik | Cijfers & Context | Huidige situatie …
Het betreft het percentage onder degenen die in de afgelopen maand gedronken hebben. Bijna driekwart van de 16 t/m 18-jarigen dronk in de afgelopen maand Meer dan vier op de vijf mbo -of hbo -studenten van 16 t/m 18 jaar (85%) hebben ooit alcohol gedronken en bijna driekwart (74%) deed dat in de afgelopen maand.