Handel in illegale pesticiden: “Antwerpse haven is een draaischijf”


Handel in illegale pesticiden: “Antwerpse haven is een …
De handel in illegale pesticiden levert grote winsten op. De haven van Antwerpen blijkt de op een na belangrijkste haven te zijn voor de invoer van pesticiden voor heel Europa, na Rotterdam. Een en ander blijkt uit onderzoek van een internationaal consortium onderzoeksjournalisten. Voor ons land werkte het weekblad Knack daaraan mee.


Andy Vermaut’s Nieuwsselectie van de dag | Facebook
Handel in illegale pesticiden: “Antwerpse haven is een draaischijf” De haven van Antwerpen blijkt de op een na belangrijkste te zijn voor de invoer van pesticiden voor heel Europa. Dat blijkt uit onderzoek van een internationaal consortium onderzoeksjournalisten waaraan Knack meewerkte.


Simpele misdaad, weinig risico – De Groene Amsterdammer
De lucratieve handel in illegale pesticiden is een onderschat probleem. De criminele zweem, zoals bij cocaïne, ontbreekt en de straffen zijn licht. Maar de invloed op slachtoffers, consumenten en milieu is groot. ‘We moeten bezorgd zijn.’


Illegal trade of pesticides and antibiotics in Europe …
There is a big illegal market for pesticides and antibiotics and these substances will still be spread, when they get banned. The industry has been able to continue the use of chlorpyrifos and expect the use to grow in the coming years, despite it has a huge and bad impact on animals and humans.


De perfecte misdaad: trafiek in illegale pesticiden
De handel in illegale pesticiden is een uitgelezen kans om poen te scheppen, terwijl de straffen minimaal zijn. ‘In China koop je producten voor 15 tot 20 euro per liter, in Europa verkoop je ze …


Zeeman-oprichter overleden
Jan Zeeman, de oprichter van de naar hem vernoemde Nederlandse textielketen, is dinsdag overleden. Hij werd 78 jaar. In 1967 opende Jan Zeeman zijn eerste Ze


Handel in illegale pesticiden groeit | Nederlands Dagblad
Handel in illegale pesticiden groeit DEN HAAG – De gezondheid van Nederlandse boeren en consumenten loopt gevaar door forse toename in de handel van illegale en namaakpesticiden.


De import van illegale bestrijdingsmiddelen – Argos – VPRO
De import van illegale bestrijdingsmiddelen naar Nederland neemt de laatste jaren snel toe. Via goed georganiseerde netwerken duiken ze overal in de land- en tuinbouw op. Een speurtocht naar de illegale sluipwegen. En ook over de onmacht van de Algemene Inspectiedienst, de AID. Die weet dat het gebeurt, maar is niet in staat de illegale handel onder controle te krijgen.


Europol: groei illegale handel pesticiden | Buitenland | AD.nl
Europol: groei illegale handel pesticiden. De handel in illegale en namaakpesticiden neemt in Europa snel toe. Dat meldde de Europese politieorganisatie Europol vandaag.


Europol haalde in 2020 maar liefst 1.346 ton illegale
D e diensten van Europol hebben inspecties uitgevoerd aan land- en zeegrenzen, binnenlandse marktplaatsen en pakketleveringen, waarbij meer …
Autel Diagnostic Tool