Jonas (17) tok livet sitt etter å ha blitt avvist av BUP to ganger


Jonas (17) tok livet sitt etter å ha blitt avvist av BUP
17 år gamle «Jonas» tok sitt eget liv våren 2019. Det var kort tid etter at han hadde fått avslag i barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) for andre gang. Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten (Ukom) har undersøkt hva som skjedde i guttens historie, som fikk et fatalt utfall.


Jonas (17) tok livet sitt etter å ha blitt avvist av BUP
Jonas (17) tok livet sitt etter å ha blitt avvist av BUP to ganger Selv om både lærerne og elevene skryter av jobben Mona Larssen Kjærvoll gjør, føler hun selv at hun kommer til kort. Hun ønsker seg et tverrfaglig team der hun kan samarbeide tett med barnevern og barne- og ungdomspsykiatrien (BUP).


Seks uker etter at 17 år gamle «Jonas» ble avvist av BUP
Seks uker etter at 17 år gamle «Jonas» ble avvist av BUP for andre gang, tok han sitt eget liv Kommuner og BUP bør være pliktet til å følge opp ungdom som henvises til spesialist­helsetjenesten, også når de får avslag, mener Statens undersøkelses­kommisjon for helse- og omsorgstjenesten.


Jonas Gahr Støre: – Vi kan ikke ha det slik at alle …
Her skal to historier om Norge møtes: Mens Jonas Gahr Støre fikk sin viktigste utdannelse ved Institut d’études politiques de Paris, var Odvar Nordli den første Ap-statsministeren som tok examen artium. Støre ble født inn i rikdom, Nordli måtte ha to jobber for å ha råd til møbler da han kjøpte sitt første hjem.


Mia-saken, Psykisk helse | Kapittel 1: Jenta ingen kan hjelpe
Mia var klassens revystjerne og skarp nok til å vinne en nasjonal quiz-konkurranse. Få år senere har 23-åringen sittet 16 måneder i varetekt og har prøvd å ta livet sitt en rekke ganger.


Da Robert og Lillian gikk på barrikadene for første gang i …
Nessadaleingene har hele tiden avvist at det er noen av dem som har gjort skadeverk. Anklager om kriminalitet. Også andre hendelser har gjort at vindkraftmotstanderne på Frøya er blitt sett på som en uregjerlig gjeng. På nyåret i år ble en mann dømt for å ha forfulgt en ansatt i Trønderenergi i bil slik at hun fryktet for livet sitt.


Etter fem års kamp mot barnevernet har mor fått sønnen …
– Akkurat som vi advokater holder liv i det av egen interesse! Når barn skriker og roper at de vil hjem, og voksne avfeier det med at «her skjønner ikke barnet sitt eget beste», da blir jeg så provosert. Jeg hadde blitt rasende hvis noen hadde gjort det mot mitt barn, sier hun. Visste at han ikke hadde det bra


Jehovas vitner – Wikipedia
Et av stevnenes høydepunkt er dåpen, som er en stadfestelse av at personen som blir døpt, har innviet sitt liv til Gud for å gjøre hans vilje. Jehovas vitner praktiserer ikke barnedåp, og alle som lar seg døpe, må være voksne nok til å kunne ta et selvstendig valg med tanke på sin tro, og gjennom en prosess vise at de er i stand til å forstå rekkevidden av sitt valg.


Unge Mødre: Slik har de det nå – Foreldre – Klikk.no
Gjennom 15 sesonger har vi fått følge livet til jenter som har valgt å få barn i ung alder – noen av dem var bare tenåringer da de fikk sitt første barn. Dette har ikke alltid vært planlagt, og i serien har vi fått følge hverdagene deres – med utdanning, jobb, fremtidsdrømmer og kjærlighetsliv, og ikke minst utfordringene og gledene som småbarnslivet kan by på.


Jente (12) slanket seg 17 kilo på seks måneder
Dagen før hadde vi altså blitt avvist fra St. Olav, understreker moren. 12-åringen blir værende ved Sykehuset Levanger det neste halve året for å få nødvendig behandling. Her blir de tatt veldig godt i mot, sier moren. Ned 17 kg. I løpet av dette halve året gikk den 12 år gamle jenta ned 17 kilo.
TPMS Sensor