Francken vraagt actie van Mahdi tegen illegale migratiestroom Canarische eilanden


“Wannabe Merkel” en “makke Mahdi“: Francken en Van Grieken …
In het eerste bedrijf riep Mahdi op tot een sereen debat, maar hij schopte meteen tegen de schenen van oud-staatssecretaris Francken. In een filmpje trok Mahdi de parallel tussen de Jodenvervolging in de jaren 1930 en de migratiecrisis van de afgelopen jaren. “Ik vind dat eigenlijk een aberrante vergelijking”, reageerde Francken.


Liveblog – Naar minimumpensioenen van 1.500 euro netto of …
Theo Francken, die in de regering-Michel staatssecretaris was voor Asiel en Migratie, is niet onder de indruk van de plannen van Sammy Mahdi (CD&V). “Ik zie veel woorden, maar ik denk dat het niet gaat lukken. Het punt blijft dat je asiel kan aanvragen in Europa na een illegale migratietocht.


Asielzoekers en illegale immigratie op Lampedusa – Wikipedia
Albanese en Afrikaanse vluchtelingen. Zuid-Italië kreeg in 1991-1994 te maken met een aanhoudende en oncontroleerbare stroom clandestini, illegale immigranten, eerst voornamelijk vanuit Albanië waar in 1991 het communistische regime ten val gekomen was, aanvankelijk met afgeladen schepen tegelijk.Behalve de kust van het Italiaanse vasteland en Lampedusa werd ook het eiland Pantelleria …


GESCHIEDENIS ALGEMEEN / GESCHIEDENIS | Gran-canaria …
CANARISCHE EILANDEN– zondag 23 oktober 2018 – De verbetering van de levenskwaliteit van de Canarische Eilanden in de periode van opneming in Castilië door de Katholieke Koningen, ging door het water. Zo was de eerste investering die op de eilanden werd gedaan een overdracht van water in de mijn van Tejeda tussen 1510 en 1526.


Voorlopige begroting goedgekeurd, ondanks verzet N-VA en …
In de Kamer stemden de N-VA en Vlaams Belang tegen de verlenging van de begroting ‘van voorlopige twaalfden’, omdat de uitgaven voor onder meer migratie en…


Werkgevers willen gericht immigranten aantrekken – De …
Om te vermijden dat de economie stilvalt, pleit Voka West-Vlaanderen sterk voor economische immigratie. Ook voor laaggeschoolden.


Tijdlijn van de Portugese geschiedenis – Wikipedia
Mohammed II al-Mahdi wordt de nieuwe kalief van Córdoba. 1009: … De legers van Theresia van Portugal vechten tegen die van Urraca van Castilië. 1117: De Almoraviden, onder leiding van emir Ali ibn Yusuf zelf, nemen Coimbra in, … Portugal plundert de Canarische Eilanden.


‘Budgettaire hakbijlpolitiek treft Vluchtelingenwerk …
De Raad van Bestuur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft beslist om de organisatie grondig te hervormen en als voorzorgsmaatregel het management in vooro…


Tijdlijn van de Nederlandse geschiedenis – Wikipedia
Na de dood van Postumus weten de Franken zich toch over de Rijn te vestigen, waarmee een einde komt aan de romanisering. ~295. Keizer Constantius I Chlorus onderwerpt de Franken en brengt een deel van hen over naar Noord-Frankrijk. De Salische Franken beschermen nu de grens tegen andere Germanen.


Net binnen | VRT NWS: nieuws
Nieuwe migratiestroom op Canarische Eilanden: “Het zijn er gewoonweg te veel, voor dit kleine stukje grond” Op Gran Canaria komen na enkele dagen rust opnieuw bootjes met migranten en vluchtelingen uit Noord- en West-Afrika aan.