Felda cadang ambil alih FGV, 8 tahun lepas IPO kontroversi


Aspirasi Bangsa: Mei 2013
FELDA telah disenaraikan di Bursa Saham dengan nama Felda Global Ventures (FGV) dengan pengeluaran IPO terbesar di Asia Tenggara. Pencapaian baik ini wajib di teruskan. Sewajarnya anggota pekerja yang pro pembangkang dan kaki penyelewangan di `nyah’kan terus dari FGV.


Meraung keluar air mata darah sekalipun, peneroka Felda
Dengan apungan saham itu, ladang-ladang peneroka akan diambil alih dan dicagarkan kepada bank oleh FGVH. Sumber pendapatan langsung Felda akan putus. Sebaliknya Felda hanya akan menerima dividen tahunan RM500 juta berbanding hasil ladang sekarang sebanyak RM2.2 bilion. Pendapatan Felda akan jatuh mendadak.


Pas Dun Chini
Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGVH) sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila mencadangkan penjualan baki 51% saham syarikat pengeluar minyak kelapa sawit terbesar dunia, Felda Holdings Bhd (FHB), dan pengkritik berkata ia akan memudaratkan pemiliknya, Koperasi Permodalan Felda (KPF).


Aspirasi Bangsa: 05/22/13
FELDA ada pegawai Seranta yang selalunya merupakan lantikan politik. Penulis tidak pasti dengan tepat tugasannya. Datuk Ahmad Maslan, kalau tidak silaplah, pernah menjadi pegawai seranta FELDA. Penulis cadang lakukan rombakan besaran. Pegawai seranta dahulu makan gaji buta dan selalunya di lantik kerana membantu Pengerusi atau Pengarah Urusan.


teganuku: Pelabuhan Kemaman Dicadang Hab Perdagangan
Sindiran-sindiran lain didakwa turut ditujukan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor. Malah, seorang tetamu dikenali Master Yan Yan yang ditanya tentang Tahun Melawat Malaysia 2014 mengutuk Sabah dengan kenyataan berikut: “But then, you can travel to Sabah, where you get to see pirates, with a bonus show of kidnapping and scenes of open fire.”


KOLEKSI BERITA DAN VIDEO PARTI PAS : September 2014
Di kalangan anak muda berumur antara 15 sehingga 19 tahun, kadar pengangguran ialah 15% dalam tahun 2011, atau 78,000 jumlahnya; dan di kalangan mereka yang berumur 20 ke 24 tahun, kadar penganggurannya 8.5% atau jumlahnya 157,000. Di kalangan graduan pula, keadaan lebih teruk.


Gaya Peneroka
Di saat FGV mahupun FELDA di lambung dengan pelbagai kontroversi dan skandal, seharusnya sejak awal lagi beliau di rehatkan dari memegang jawatan sebagai Pengerusi FGV agar siasatan menyeluruh dapat di lakukan terhadap segala kepincangan yang berlaku dengan adil dan saksama.

Namun dalam pada perletakan jawatan Tan Sri Isa Samad …


teganuku: 2011-10-16
Seramai 7,722 penduduk termasuk 6,924 ibu tunggal dan selebihnya bapa tunggal di Terengganu dipantau Yayasan Pembang unan Keluarga Terengganu (YPKT) melalui program e-Kasih yang diwujudkan dua tahun lepas. Pengarah YPKT, Encik Mohd Safaruddin Mustaffa berkata, berkata beberapa proses tertentu dilaksanakan sebelum seseorang itu layak disenarai di bawah e-Kasih.


Koleksi Berita Dan Video Parti Pas : Ngo-ngo Pro Islam …
“Sedangkan lima tahun lepas kos bagi satu bahagian korban lembu hanya RM300 ke RM500 sahaja,” katanya yang juga seorang pensyarah. – HARAKAHDAILY 24/8/2017 Sumber HD – 24-8-2017


Kabar Melayu
Zambry ajar DAP adab Duterte Anggap AS Negara Paling Teruk Duterte Tidak Akan Lawat Amerika Syarikat ECRL Projek Bertaraf Dunia Untuk Rakyat Biasa Eizlan Terima Ibu Tunggal Ejek Lelaki Lemas Ekonomi Malaysia Berkembang 5.8 Peratus pada suku kedua 2017 Ekspresi Felda : Mahathir Memang Mahu Swastakan Felda Dari Dahulu Ekspresi Felda : Untungnya …